Atal, Nevzat: “İstanbul halkına kırgın gitti”.

 

Atal, Nevzat: “İstanbul halkına kırgın gitti”. Sabah, 09.07.2003






http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XXu30-o_auYJ:arsiv.sabah.com.tr/2003/07/09/m/g06.html+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

 

En sevdiği müzik eşliğinde uğurlandı

İstanbul sevdalısı Çelik Gülersoy, dün son yolculuğuna uğurlandı. Turing Genel Merkezi'nde yapılan törende, Gülersoy'un Türk bayrağına sarılı tabutu Besteci Albinioni'nin Adagio bestesiyle omuzlarda taşındı

Adı hep İstanbul'la anılan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun Genel Müdürü Çelik Gülersoy, Kilyos Demirciköy Mezarlığı'nda dün toprağa verildi. Gülersoy için önce 4. Levent'teki Turing Genel Merkezi'nde saat 11.00 tören düzenlendi. Buradaki törene Turing çalışanlarının ve tüm sevenlerinin yanı sıra 77 yaşındaki ağabeyi Fikret Gülersoy, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ve ünlü sanatçı Erol Evgin de katıldı. Gülersoy'un cenazesi Turing binasının önünden ünlü besteci Albinioni'nin Adagio adlı eseriyle, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazına uğurlandı.

Ne dediler?

* Ağabeyi Fikret Gülersoy

"Kanser olduğunu ben bile bilmiyordum. Öldüğünü duyunca çok şaşırdım. Son nefesine kadar İstanbul'u güzelleştirmek için mücadele etti."

* İstanbul Valisi Muammer Güler

"İstanbul'da yaşayan herkes onun gibi sorumluluk sahibi olmalı ve onun yaptıklarını örnek almalı. Yaptıklarını unutamayız.

* Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül

"Gülersoy İstanbul'u çok seviyordu. Hocanın 'Kente sahip çıkmak uygarlıktır' sözü vardı. Bize bıraktığı kültür değerlerine sahip çıkacağız. Eğer bunları yapamazsak, o yattığı yerde mutsuz olacak."

İstanbul halkına kırgın gitti

Harabe haline gelmiş tarihi eserleri onartarak İstanbul'a geri kazandıran Türkiye Turing Başkanı Çelik Gülersoy, görev süresince yaptıklarından sonra İstanbul halkına küskün bir şekilde öldü. Tarihçi yazar Burçak Evren, Gülersoy için, "Kırgınlığını hep dile getiriyordu. Tayyip Erdoğan belediye başkanı olduktan sonra Turing'in işlettiği köşkler Gülersoy'dan alındı. Uygulamanın uslubu şık değildi. Yeni bir Gülersoy yaratıp yerine geçirseler daha iyi olurdu" dedi.

Nevzat ATAL - Pervin METİN - Erhan DOĞAN


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.