Gülersoy, keman nağmeleriyle...

 

“Gülersoy, keman nağmeleriyle...”. Radikal, 9 Temmuz 2003.








http://www.radikal.com.tr/turkiye/gulersoy-keman-nagmeleriyle-675459/

Gülersoy, keman nağmeleriyle...

09/07/2003 02:00A+ A-

'İstanbul âşığı' Çelik Gülersoy, son yolculuğuna alkışlar, gözyaşları ve keman eşliğinde uğurlandı.

İSTANBUL - 'İstanbul âşığı' Çelik Gülersoy, son yolculuğuna alkışlar, gözyaşları ve keman eşliğinde uğurlandı.

Yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle üç gün önce yaşamını yitiren Gülersoy için ilk tören, 1965 yılından bu yana genel müdürlüğünü yaptığı Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun Levent'teki merkezinde düzenlendi. Gülersoy'un Türk bayrağına sarılı naaşı önünde saygı duruşunda bulunulurken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Kurumun Başkanvekili Ferit Epikmen, Türkiye'nin bir vatanseverini, İstanbul'un da sevgilisini kaybettiğini söyledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise sağlığında Gülersoy'a 'adına bir park ve anıt yapmayı' teklif ettiğini, ancak Gülersoy'un "Ben hayattayken olmaz" dediğini anlattı. Sarıgül, ilk işlerinin Şişli'de Çelik Gülersoy'un adını taşıyan ve anıtının bulunacağı bir park yapmak olduğunu söyledi. Gülersoy'un ağabeyi Fikret Gülersoy kardeşinin çok haksızlıklara uğradığını ve engellendiğini anlatırken, çocukluk arkadaşı Nezihi Sanal da "Ümidi ve kalbi kırık olarak öldü" dedi. Cenaze omuzlarda taşınırken, vasiyeti üzerine, keman sanatçısı Bora Güler, Albinioni'nin 'Adagio' adlı eserini çaldı. Gülersoy'un bu eser için, "Öyle güzel ki kendimi ibadet ediyor gibi hissediyorum" dediği öğrenildi.

Çelik Gülersoy, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından da, Kilyos Demirciköy Mezarlığı'nda annesinin yanına defnedildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.