Kınalı, Mustafa: “En sevdiği bestelerle uğurlandı”.

 

Kınalı, Mustafa: “En sevdiği bestelerle uğurlandı”. Hürriyet, 9 Temmuz 2003, 7.sf. 






https://www.hurriyet.com.tr/gundem/en-sevdigi-bestelerle-ugurlandi-158055 http://earsiv.sehir.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/11498/12909/001503587006.pdf?sequence=1&isAllowed=y

İstanbul'da 73 yaşında ölen Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun, ‘‘İstanbul Sevdalısı’’ olarak tanınan, 38 yıllık Genel Müdürü ve son Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Gülersoy'un cenazesi, dün Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Demirciköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işadamı Ömer Koç ile çok sayıda dostu ve arkadaşının katıldığı cenaze töreninde, sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

 

Gülersoy için dün ilk tören, Turing'in Levent'teki merkezinde yapıldı. Gülersoy'un Türk Bayrağı'na sarılı naaşı önünde nöbet tutulurken, saygı duruşunda bulunuldu. Kurum Başkan Vekili Ferit Epikmen, Türkiye'nin bir vatanseverini, İstanbul'un da sevgilisini kaybettiğini söyledi. Gülersoy'un tabutu omuzlara alındığı sırada, vasiyeti üzerine keman sanatçısı Bora Güler, ‘‘İstanbul Sevdalısı’’nın en sevdiği bestecilerin eserlerini çaldı. Cami avlusunda ise, Gülersoy'un tabutu önüne yağlıboya büyük boy portresi konulurken, hemen yanında ise ‘‘İstanbul sana minnettar’’ yazılı bir pankart yer aldı.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.