Adalar Kent Konseyi'nden Çelik Gülersoy İçin Çağrısı. turizmhaber.com. 8.10.2018.

 

Adalar Kent Konseyi'nden Çelik Gülersoy İçin Çağrısı. turizmhaber.com. 8.10.2018.

Adalar Kent Konseyi, Milli Emlak'ın tahliyesini istediği Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'ne sahip çıkılması için başta Çelik Gülersoy'u sevenler olmak üzere herkesi bu girişime karşı başlatılan imza kampanyasına katılmaya çağırdı.

 Adalar Kent Konseyi Milli Emlak'ın tahliye etmek istediği  Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'ne sahip çıkılması için bir açıklama yaptı.

 Adalar Kent Konseyi, bu girişimin önlenmesi gerektiğini belirterek

 başta Adalar halkı olmak üzere Çelik Gülersoy'a saygısı olan herkesi açılan imza kampanyasına katılmaya çağırdı

ilgili açıklaması ve imza çağrısı şöyle:

 " Adalar sivil toplumu iki kamu kurumunun hukuk ihtilafı dolayısı ile ciddi bir tehdit altındadır. Milli emlak müdürlüğü  8.10.2018 tarihli tebligatı ile Adalar Belediyesi’nden Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin olduğu alanı kendi mülkünü işgal ettiği gerekçesi ile 15 gün içinde boşaltmasını istemektedir.

 

Adalar Belediyesi ve Milli emlak Müdürlüğü’nün aslında kamu malı olan, yani bizlerin halkın malı olan bir gayrimenkul üzerinde ki ihtilafları Adalar sosyal hayatını sıkıntıya sokmaktadır.

 

Kanunların mülkiyet hukukunu düzenlemesi konusunda bilgili ve saygılıyız fakat bu iki kamu kurumunun ihtilafının toplum hayatına getireceği karanlık ve yıkım karşısında tavır almak ve bu yanlışı devlet olarak düzeltmek zorundayız. Devlet bizimdir.

 

Bunca zenginliği ve güzelliği toplamış olan bu ilçenin çok az sayıda sosyal etkinlik yapabilecek bina ve alanı vardır. Bunlardan da en önemlisi mekan Adalar Kent Konseyi’nin yönettiği Büyükada Kozalak sokakta yer alan Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin yer aldığı alandır. Bu alan Milli Emlak’ a aittir, Adalar Belediyesi tarafından kullanılmaktadır ve Adalar Kent Konseyi’nin çalışma alanıdır.

 

Bunca önemli faaliyetin bulunduğu bir alan Milli Emlak Müdürlüğü’nün mülkü olduğu gerekçesi  ve tebligat evrakında geçen “ alanın sergi alanı olarak işgal edildiği gerekçesi ile kapatılmak istenmektedir. İşgal şiddet içeren ve düşmanların birbirleri için kullandığı bir terimdir. Aynı ülke insanlarının üstelik hepsinin mülkü alan olan bir kamu alanındaki kültür faaliyetleri için kullanılamaz.

Adalar Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasındaki hukuki sorunların bu kadar önemli bir kurumun çalışmasının sekteye uğramasına

izin verilmemesi gerekir.

 Destek ve dayanışmanızı bekliyoruz. Süremiz azdır. Sahip çıkalım."

 

imza için linki tıklayın https://chn.ge/2Cdz36S

                                                                                                       

http://www.turizmhaber.com/index.php/8-sektorel-turizm-haberleri/921-adalar-kent-konseyi-nden-celik-gulersoy-icin-cagrisi.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.