Hasan Açanal : Mutfağımızın talihini değiştiren şef: Vedat Başaran Bugün Türk muftağının zenginliklerini özenli "fine dining" mekanlarda sunuyorsak bunu araştırmacı ve cesur şef Vedat Başaran'a borçluyuz. 1 Haziran 2024
Mutfağımızın talihini değiştiren şef: Vedat Başaran
Bugün Türk muftağının zenginliklerini özenli "fine dining" mekanlarda sunuyorsak bunu araştırmacı ve cesur şef Vedat Başaran'a borçluyuz.
Hasan Açanal
1 Haziran 2024
"Yeşil Ev
Vedat’ın aşçılık eğitimi aldığı İngiltere dönüşü kariyerine başladığı yer Çelik Gülersoy’un yanı. Çelik Gülersoy’un gastronomimize kazandırdığı en önemli hamle ise Yıldız Sarayı Malta Köşkü, Kanlıca Hıdiv Kasrı, Emirgan Beyaz Köşk, Sultanahmet Yeşil Ev gibi İstanbul’un tarihi mekanlarını restore ederek kullanıma açması. Bunu yaparken beraber çalıştığı kişiler Tuğrul Şavkay ve Vedat Başaran.
Vedat Yeşil Ev’de geleneksel mutfağımızı farklı bir özenle sunmaya başlıyor bile. Not. Hem restoran hem butik otel hizmeti veren Yeşil Ev’in, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın Türkiye’ye yaptığı “özel” seyahatlerde kaldığı ve yemek yediği bir mekan olduğunu söylemeden geçmeyelim." https://10haber.net/populer/mutfagimizin-talihini-degistiren-sef-vedat-basaran-435571/
Yorumlar
Yorum Gönder