"İstanbul ile ilgili bölümde o günlerin iki önemli şahsiyeti var; Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ve Türkiye Otomobil Klübü TURİNG’in efsane Başkanı Çelik Gülersoy." Turizmgazetesi.com. 11.6.2020

"İstanbul ile ilgili bölümde o günlerin iki önemli şahsiyeti var; Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ve Türkiye Otomobil Klübü TURİNG’in efsane Başkanı Çelik Gülersoy."

...........

Turizmgazetesi.com. 11.6.2020                                     

"Ömer Erzeren imzalı bir yazıda  Atatürk Devrimleri ve özellikle kadının modern toplumdaki yeri seçme ve seçilme haklarından detaylı söz ediliyor “Hiç Çarşaf Giymedim” diyerek sözlerini özetleyen 81 yaşındaki Sıdıka Saltuk söyleşisi dikkat çekici.

İstanbul ile ilgili bölümde o günlerin iki önemli şahsiyeti var; Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ve Türkiye Otomobil Klübü TURİNG’in efsane Başkanı Çelik Gülersoy.

1984 de İstanbul Belediye Başkanı olan Dalan o dönemdeki Tarlabaşı’da yol açmak için yıktığı tarihi binalar için kendisine “BULDOZER” olarak hitap edildiği belirtilmiş.

Çelik Gülersoy için de, “Dalanı en önemli eleştiren kişi”  tanımlıyor.

“Türklerin mantalitesi değişti, yeni olan her şeye hayranlar, eski değersiz olarak aşağılanıyor.

Ev kadınları böylece Selçuklu’dan kalma bakır tencerelerini düdüklü tencere ile, imamlar el halısı seccadeyi naylon terlikle değiştiriyorlar.

Yeni Brezilya olmak yolunda beton bloklar, otoyollar, arabalar, arabalar,  arabalar” Rahmetli Çelik Bey (benim rol modelim) 31 yıl önce bunları korkmadan söylerken  bu rant anlayışının onca yıl sonra hala devam edebileceğini düşünmüş müdür?.

Ve 1 tam sayfa Condor havayolları reklamı başlık“Antalya 80 Condor destinasyonundan sadece biri” Plajda sihirbaz görünümlü bir çocuk elinde portakallar çeviriyor. (Antalya’nın logosunun PORTAKAL olması tesadüf değil)

Devam edecek…"                                             

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:h_Ll4ij8XOsJ:https://www.turizmgazetesi.com/yazi/1989-da-geo-special-gozuyle-almanya-daki-imajimiz-1/3427+&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.