İstanbul Kitaplığı’nın kiralanmasına tepki. rehbergundemi.com. 13.4.2015.

 İstanbul Kitaplığı’nın kiralanmasına tepki. rehbergundemi.com. 13.4.2015.

http://www.rehbergundemi.com/istanbul-kitapliginin-kiralanmasina-tepki/

By Hasan Barış Partal Kavala -13 Nisan 20150974

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş 

25 yıldır İstanbul Kitaplığı olarak hizmet veren bina 49 yıllığına kiraya verilmek üzere ilana çıktı.

Bu süre için istenen rakam 12.000.000 Tl olarak duyurulan ilanı burayı tıklayarak görebilirsiniz.

Değerli Hocalarımızdan Hayri Fehmi Yılmaz ve Deniz Yalav önderliğinde başlatılan imza kampanyası ise Change.Org adresi üzerinden devam ediyor. İmza kampanyasının tam metni aşağıda verilmiştir.

Kampanyaya katılmak için tıklayınız

Çelik Gülersoy’un Mirası, İstanbul Kitaplığı rant kurbanı olmasın!

Gülersoy Vakfı, İstanbul Kitaplığı 25 yıldır hizmet verdiği binadan çıkarılıyor. Bizzat yönetim kurulu üyeleri Uğur İbrahimhakkıoğlu (eski Yargıtay sekreteri) ve Arhan Apak (Saint Joseph okulları vakıf yöneticisi) Kütüphanenin yapısının otel yada restoran olarak kullanılmak üzere kiralanması kararını vermişler. Üçüncü yönetim kurulu üyesi Deniz Yalav ise bu karara katılmamış. Kitapların nereye götürüleceği ise bilinmiyor. DedikodularSaint Joseph okullarının bir birine taşınması yönünde. Kütüphaneyi kullanan ya da değişik dönemlerde kullanmış olan tüm bilim insanlarını ve kentini korumak isteyen duyarlı çevreleri bu işlemin durdurulması için çaba harcamaya davet ediyoruz.

1990 yılında açılan kütüphane, nadir baskı kitaplardan 2015 yılında basılmış kitaplara kadar, tamamen ya da kısmen İstanbul ile ilgili yaklaşık 14.000 kitap, sayısız makale, kentin birçok semti ve eski eserleri ile ilgili binlerce fotoğraf ile 25 senedir hizmet veriyor. İstanbul Dünya Miras Alanında olan yapı Ayasofya’nın arkasında Soğukçeşme Sokağında bulunuyor. Sokaktaki evler TURİNG Otomobil Kurumu tarafından restore edilip otel haline getirilmiş ancak iki Osmanlı evi Çelik Gülersoy tarafından bir kütüphane olarak düzenlenmesi amacıyla bu vakfa hediye edilmiş.

Sonuç: Bir İstanbul mirası, bir kent simgesi olan bu değerli kitaplığın yerinde kalmasını ve hizmetine devam etmesini istiyoruz!

Hayri Fehmi Yılmaz Ve Deniz Yalav

189 total views, 1 view today

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.