İstanbul'a dair her şey bu kütüphanede. aa.com.tr. 21.2.2012.

 

İstanbul'a dair her şey bu kütüphanede. aa.com.tr. 21.2.2012. 

 https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/istanbula-dair-her-sey-bu-kutuphanede/380413

Çelik Gülersoy Vakfı tarafından 1990 yılında Sultanahmet'te açılan İstanbul Kitaplığı, 10 bin eserle şehrin belleği niteliğini taşıyor.

Çelik Gülersoy Vakfı tarafından 1990 yılında Sultanahmet'te açılan İstanbul Kitaplığı, 10 bin eserle şehrin belleği niteliğini taşıyor.***

İSTANBUL - Şengül Oymak

Kütüphane Müdürü Neslihan Yalav, merhum Çelik Gülersoy'un İstanbul ve Türkiye'de çok tanınan bir isim olduğunu ve kente önemli eserler kazandırdığını kaydetti.

Gülersoy'un İstanbul aşığı bir insan olduğu için şehre ait kitaplardan oluşan büyük bir kitaplığının bulunduğunu, bu kitapları yıllarca toplandığını anlatan Yalav, sonuçta bu kütüphanenin oluştuğunu belirtti.

Yalav, dünyanın en güzel ve gözde kentinin tarih boyunca düşünülmemiş bir kitaplığa sahip olduğunu, imparatorluklara başkentlik yapan İstanbul hakkında sayısız denebilecek yayınlar hazırlandığını bildirdi.

Kütüphanenin 1990 yılında 6 bin kitapla kurulduğunu, ancak şu anda 10 bin civarında kitabın bulunduğunu aktaran Yalav, ''Kendisinden bahseden bütün eserlerin toplandığı bir kitaplık, bir arşivdir'' dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.