Melih Aşık: “Konak ve kitaplık”. Milliyet. 17.4.2015.

 

Melih Aşık: “Konak ve kitaplık”. Milliyet. 17.4.2015.

Çelik Gülersoy Vakfı Başkanı Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu İstanbul Kitaplığı’nın kiralanacağı haberleri konusunda bir açıklama yaptı... Özetle diyor ki:

- Vakfın bize yüklediği görevlerden sadece birini yerine getirebiliyor, sadece kitaplığını açık tutabiliyoruz ve 2 - 3 öğrenciye sembolik burslar verebiliyoruz; çünkü yeterli mali imkânımız yoktur.

- Halbuki vakfın amaçları doğrultusunda faaliyet göstermemek, görevi ihmal suçunu oluşturur.

- Kitaplık binasının 2012 tarihinde yapılmış ekspertiz raporunda değeri 14.300.000 TL olarak tespit edilmiştir. Bunun dışındaki malvarlığımız, faizle ancak 3 personelin maaşlarını ödeyebildiğimiz bankadaki bir milyon küsur TL. ile ayda sadece 2.000 TL kira getirebilen Safranbolu’ daki gayrimenkulümüzdür.. Yani vakfın değer taşıyan yegâne mal varlığı 14 milyon TL.’lik tarihi binadır.

Aynı kitaplık, daha sade, daha güvenli ve daha uygun bir binada oluşturulup hizmet verebilir ve artan servet değerlendirilerek diğer 7 görev de yerine getirilebilir... 14 milyonluk bir binanın, sadece kitap okumaya tahsisi, korkunç bir israf olup, vakfı zarara uğratıcı harekettir ve sorumluluğu muciptir. (Kitap okumak hele böyle değerli eserleri okuyup incelemek elbette çok önemlidir, ama bunun için saray gibi yapılara gerek yoktur)

NOTUMUZ: Bu açıklama bizi ikna etmedi... Kitaplık, içindeki eserler kadar tarihi binası ile de değerdir. İstanbul’a, kitaba ve okumaya verilen önemi ifade eder.”                                   

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/melih-asik/entel-beyanname-2045331

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çelik Gülersoy’un Vefatından sonra hakkında yayınlananlar (6.7.2003 - )

Köpüklü, Mehmet: “Çelik Gülersoy'un mirası mahkemelik”.